SUOMEKSI


carraraART/carraraTAIDE

Tervetuloa taide- ja lasisivustolleni, tämä on käännös, jossa on myös lyhyet ohjeet englanninkielisten sivujen käyttöön.

Minun lähestymistapani taiteen tekemiseen

On todellinen etuoikeus tehdä taidetta, taiteella on kyky liikuttaa meitä syvästi, tuottaa mielihyvää, saada meidät ajattelemaan, unohtamaan hetkeksi, sen käyttötavat ovat vähemmän konkreettisia kuin monien ammattien tuotos, mutta ei vähemmän tärkeä. taide voi olla ikkuna alitajuntaan, emme aina ymmärrä mitä näemme tai miksi kauneus vaikuttaa meihin, mutta taiteen katseleminen tai upean musiikin kuunteleminen on elintärkeää olemuksellemme ja jopa kasvullemme. Taide on arvokkaista poikkeuksellisen teknisen tai merkityksen syvyyden vuoksi. Olen elementissäni, kun pystyn luomaan jotain ylevää, se on tapani ylittää arkipäivä, ymmärtää tai ainakin tutkia tunteitani ja ajatuksiani. Pyrin luomaan pieniä kauneudenpaloja, jotka toivottavasti kestävät aikaan kokeen ja ovat arvostettuja myös tulevaisuudessa. tässä liian materiallisessa maailmassa, jossa on arkipäiväisiä, koneella tehtyjä ja kiinnostamattomia esineitä, yritän ainakin lisätä maailmaan muutaman ainutlaatuisen käsintehdyn kauneudenpalan joka päivä. Yritän myös elää tällä taiteilijan työllä

ELÄMÄKERTA (BIOGRAPHY) SIVU

Aloitin urani epidemiologina ja biostatistikkona, mutta olen aina tuntenut tarvetta luoda taidetta. Aloin harjoitella öljy-, akryyli- ja akvarellimaalausta sekä kokeilin veistoksien ja vähän keramiikan tekemistä.

Inspiraationi tulee luonnon ja ihmismuodon sekä musiikin harmonioista ja kuvioista (olen amatööripianisti).

Lapsena muistan käyneeni Iittalan ja Nuutajärven lasitehtailla Suomessa sekä lasistudioissa Muranossa Italiassa. Minua kiehtoi sulan lasin lämpö ja muokattavuus sekä lumoava heijastus ja valon taittuminen valmiissa esineissä, mutta ajattelin aina, että lasi on liian vaikea ja monimutkainen materiaali.

50-vuotiaana päätin jättää korkeakoulun ja yrittää tehdä taidetta kokopäiväisesti. Ensin maalasin muotokuvia säveltäjistä käyttämällä satunnaisten ja organisoitujen kuvioiden abstraktioita, jotka loistavat läpinäkyvän ihon läpi tulkinnaksi luovista mielistä työssä.

Osallistuin lasinpuhalluksen lyhytkurssille Kosta Bodassa Ruotsissa - siellä tajusin kuinka vaikeaa, mutta ei mahdotonta, on työskennellä kuumalla lasilla.

Kesällä 2019 avustin Kaappo Lahdesmäkeä Riihimäen Lasismissa - tapasin tänä aikana useita Suomen merkittävimpiä lasitaiteilijoita ja pääsin seuraamaan ja inspiroitumaan heidän toteuttaessaan erilaisia ​​teoksia.

Perustin kuuman lasin studion Cape Glass Studioon, jossa Nelius Britz antoi minulle työtilan lisäksi paljon tukea ja rohkaisua. Siitä lähtien olen perehtynyt lasin eri osa-alueisiin mukaan lukien kipsivalu, sulatus, slumppaus, lasinpuhallus ja hiekkavalu.

Maaliskuussa 2020 koronaviruspandemian aiheuttaman sulun aikana aloin taas piirtää ja maalata, koska pääsy studioon oli hyvin rajoitettua ja sähkökatkot estivät lasihytissä työskentelyn.

Huhtikuussa 2021 muutin Suomeen ja elokuussa 2021 aloitin lasialan artesaaniopinnot Nuutajärvellä ammattiopisto Tavastiassa.

Ole hyvä ja katso luettelosta töitäni nähdäksesi, mitä olen tehnyt tähän mennessä.

GALLERIA & VERKKOKAUPPA (GALLERY AND ONLINE-SHOP) SIVU

Napsauta alla olevia kuvia saadaksesi lisätietoa, kuten käytetyt materiaalit/tekniikat, onko teos kehystetty vai ei, koko ja painot. Tietyissä tapauksissa lisäkuvia on saatavilla. Tämän jälkeen voit halutessasi lisätä ne ostoskoriin.

Huomaathan, että toimituskulut lisätään hintaan.

TILAUSTYÖT (COMMISSIONS) SIVU

Muisto paperipainot

Uniikki värillinen paperipaino, jossa on lemmikkisi tuhkaa, on kaunis muistutus siitä arvokkaasta paikasta, joka lemmikilläsi on ollut elämässäsi. Huomaa, että en voi työskennellä kuumalla lasilla, kun jatkan lasiopintoja... jatkan vuonna 2023.

Maalauksia, piirustuksia, veistoksia ja valaisimia

Keskustelen mielelläni tilaustöistä mistä tahansa materiaalista. Huomaa, etten voi työskennellä kuumalla lasilla, kun jatkan lasiopintojani... jatkan vuonna 2023.

TAITEILIJAN KOTI JA GALLERIA (ARTISTˋS HOME AND GALLERY) SIVU

Muutin Kapkaupungista Urjalaan Suomeen huhtikuussa 2021 ja ostin suuren kiinteistön, joka oli 1930-luvun lukio ja sitten jehovan todistajain valtakunnansali 1980-luvulla. Sovittaessa vierailijat ovat tervetulleita tutustumaan omiin töihini ja muihin kerättyihin töihini kotiympäristössäni, joka on rennompi ja vähemmän steriili kuin perinteiset taidegalleriat. Suurin osa teoksista on ostettavissa. Kutsun myös joitakin taiteilijoita esittelemään töitään kotigalleriaani.

KOTIKONSERTIT JA MUUT TAPAHTUMAT. 

Tulevaisuudessa tulen isännöimään kotikonsertteja ja muita erikoistapahtumia esim. pop-up ravintola/kahvila...

YKSITYNEN LASIHYTTI

Olen perustamassa pienen lasihytin kotini pihaan, jossa voi nähdä lasitaiteen tekemistä ja osallistua lasitaidekurssille.

OPETUS (TEACHING) SIVU

100€/tunti

Kaikki tunnit sisältävät muistiinpanot, tarvittavan materiaalilaatikon (Huom! materiaalimaksu lisätään kurssin hintaan) ja studion tilojen käytön. Tunnit ovat vähintään 2 ja enintään 3 hengelle yksilöllisen huomion varmistamiseksi. Opit valmistamaan omaa ainutlaatuista lasitaidetta. Hinta 100€/tunti opetukseen ja tilojen käyttöön, ja jokainen oppitunti vaatii eri materiaalilaatikon. OPETUS KESKEYTETTY COVID-19 RISKIEN TAKIA ja jatkan opintojani. Kurssit jatkuvat vuoden 2023 puolivälissä...

Tähän mennessä on 6 pientä moduulia.

Sivu joistakin installaatioistani (INSTALLATIONS) SIVU